Acest site se afla in curs de actualizare, constructie, reconstructie. Posibil ca unele pagini sa nu functioneze sau sa intampinati diferite erori. Ne cerem scuze pentru eventualele neplaceri provocate!

Pur S 2162KT-RXC


Pret:

Galerie foto produs

Statie de filtrare cu carbune activ Pur S 2162KT-RXC
Descriere

STATIE DE FILTRARE CU CARBUNE ACTIV

CARBUNELE ACTIVAT este mediul filtrant utilizat pentru declorinarea, indepartarea gustului si mirosului, a contaminantilor organici si a unor cantitati mici de hidrogen sulfurat si culoare din apa. In procesul de fabricatie,carbunele activ este tratat cu abur, aceasta etapa constituind de fapt “activarea” carbunelui prin aparitia cavitatilor cu aria suprafetei foarte mare in comparatie cu volumul ocupat.

In aceasta faza sunt eliminati contaminanti cum ar fi: Culoare, Miros si Gust neplacut, Turbiditate, Clor liber, Trihalometani (THMs), Cloroform, Insecticide, Ierbicide, Hidrocarburi aromatice polinucleare (PNAs), Bifenoli policlorinati (PCBs), Substante organice volatile (VOCs), Tricloretilena, Tricloretan, Benzen, si sute de alti contaminanti ce pot fi prezenti in apa.

In acest fel se asigura nu numai o calitate superioara a apei dar si cresterea duratei de exploatare si functionare eficienta a rasinii statiei de dedurizare.

Pentru a obtine o eficienta optima a carbunelui activat in procesul de adsorbtie este recomandat sa avem o suprafata mare de contact in volum cat mai mic.
Acest lucru este necesar datorita faptului ca raportul de adsorbtie este direct proportional cu cantitatea adsorbita pe mediul filtrant.
Carbunele granular activat se poate folosi si ca etapa de pre-tratare pentru sistemele de purificare, cat si pentru eliminarea impuritatilor prezente in apa.
Carbunele granular activat necesita o spalare inversa periodica pentru eliminarea suspensiilor depuse pe suprafata sa, cat si pentru o reasezare a patului filtrant.
Carbunele granular activat are o capacitate foarte mare de adsorbtie, dar trebuie inlocuit in momentul in care incepe sa piarda din capacitatea de eliminare a gustului si mirosului neplacut.
Poate fi folosit atat in aplicatii casnice, cat si in aplicatii industriale.
Avantajele folosirii filtrelor automate sunt:

  • - Se folosete in aplicatiile in care se doreste eliminarea gustului si mirosului neplacut din apa provocate de prezenta substanelor organice dizolvate si a suspensiilor.
  • - Datorita suprafetei mari de contact, 850 m2/gram, are o eficienta si o capacitate ridicata
  • - Stuctura echilibrata a porilor confera carbunelui activat o capacitate ridicata de adsorbtie.
  • - Carbunele granular activat este foarte rezistent
  • - Are un continut foarte ridicat de carbon si un continut foarte scazut de cenusa
  • - Regenerarea mediului filtrant se face fara substante chimice!
  • - Durata mare de viata a mediului filtrant (12-15 ani) !

Fisa tehnica


Carbon activ
kg
180
Valva comanda
racorduri
RX-75A-DTF
2"
Debit
mc/h
2.2-4.4
Debit respalare /
timp
5.7m3/h (25GPM)
20-6 min.
Greutate
Kg
170
Marime
l*L*H
600*600*2300

Conditii de operare:

Apa care urmeaza sa fie tratata trebuie sa nu contina uleiuri sau suspensii

Apa care urmeaza sa fie tratata nu trebuie sa contina fier si turbiditate pentru o durata cat mai mare de functionare

Inainte de instalare, spalati invers patul de carbune pentru a indeparta praful de carbune si apoi puneti in functiune sistemul.

Inapoi

Nu aveti produse in cos
Intrebari frecvente

  •  
Mai multe intrebari...

 


Distribuim exclusiv in Romania filtre si purificatoare de apa marca Puri Optima.
Livram in 24 de ore in: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaut, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Caras-Severin, Cluj,Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj,Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Harghita, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea, Vaslui, Vrancea