Acest site se afla in curs de actualizare, constructie, reconstructie. Posibil ca unele pagini sa nu functioneze sau sa intampinati diferite erori. Ne cerem scuze pentru eventualele neplaceri provocate!

Pur S 1465AS-RX


Pret:

Galerie foto produs

Statie eliminare arseniu (As) Pur S 1465AS-RX
Descriere

STATIE DE ELIMINARE ARSEN

Contaminarea cu arsen a apelor potabile este o problemă globală. Arsenul este catalogat ca un compus cancerigen de către National Research Council (NRC 1999a; NRC 1999b; NRC 2002). Expunerea cronică la concentraţii de As mai mari de 50 µg/L în apa potabilă conduce la apariţia unor serioase probleme de sănătate de natură respiratorie, renală, cardiovasculară şi hematologică dar şi dermatologică în cazul expunerii epidermei (Lomaquahu si Smith, 1998).

În apele naturale arsenul se gaseşte combinat cu oxigenul sub formă de arseniaţi [As(V)] şi arseniţi [As(III)]. Potenţialul redox (Eh) şi pH-ul sunt cei mai importanţi factori care controlează specierea As. În condiţii oxidante, specia dominantă la pH < 7 este H2AsO4 - în timp ce la pH > 7 predomină HAsO4 2- În condiţii reducătoare, la pH .< 9.2 predomină specia neutră H3AsO30 .Concentraţiile arsenului în apele de adâncime variază de la < 0.5 la 5000 µg/L în funcţie de surse şi de mediul geochimic local (Smedley si Kinniburgh 2002).

Ca urmare a interesului la nivel global pentru tratarea apelor naturale în vederea îndepărtării poluanţilor cu risc crescut pentru sănătatea umană, printre care se numără şi arsenul, tot mai mulţi cercetători vin în întâmpinarea utilizatorilor cu noi produse şi tehnologii compatibile cu diferitele condiţii de utilizare. Compania americană "Purolite", producătoare de răşini schimbătoare de ioni având principala unitate de producţie în Cynwyd, a fost interesată în obţinerea şi comercializarea unui produs eficient pentru îndepărtarea arsenului din apă încă din 2001 când US-EPA (USEnvironmental Protection Agency) a publicat noul standard în care CMA de As a fost redusă de la 50 la 10 µg/L.

STATIE PURI OPTIMA PENTRU ELIMINAREA ARSENULUI


Fisa tehnica


GEH
litri
90
Valva comanda
racorduri
RX-67B-DTS
1"
Debit
(mc/h)
1.5-2.5
Debit respalare 2.2m3/g (10PM)
Greutate
kg
145
Marime
l*L*H
420*420*1800
Inapoi

Nu aveti produse in cos
Intrebari frecvente

  •  
Mai multe intrebari...

 


Distribuim exclusiv in Romania filtre si purificatoare de apa marca Puri Optima.
Livram in 24 de ore in: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaut, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Caras-Severin, Cluj,Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj,Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Harghita, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea, Vaslui, Vrancea